seminario anxosΒιωματικό Σεμινάριο

30 Νοεμβρίου 2013

Ας σκεφτούμε για λίγο το Άγχος σαν ανθρώπινη φιγούρα, που κατά καιρούς μας επισκέπτεται..

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε παραπλανηθεί από τις στρατηγικές του Άγχους που προσπαθεί απρόσκλητα να εισβάλλει στις ζωές μας; Πόσες φορές δεν έχουμε αισθανθεί ευάλωτοι απέναντι στις προθέσεις του;

Διανύοντας μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αστάθεια στο περιβάλλον μας, είναι πλέον αρκετά σύνηθες και ανθρώπινο να αποπροσανατολιστούμε και να βρεθούμε μακρυά από την προτιμώμενη κατεύθυνση της ζωής μας.

Κατά την διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου, θα επιχειρήσουμε να αποδομήσουμε το πλαίσιο που φαίνεται να θρέφει την παρουσία του Άγχους στη ζωή μας, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να κάνουμε ένα ταξίδι πολύ πίσω στον χρόνο, στην εποχή των σπηλαίων.

Μέσα από αυτό το ταξίδι στον παρελθόν, ίσως αναγνωρίσουμε κάποιες πλευρές του Άγχους που δεν μας ήταν ορατές μέχρι πρότεινος. Ενδεχομένως να ανακαλύψουμε, ότι πιθανά κάτω απο ορισμένες συνθήκες, μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε μια πιο φιλική και επικοδομητική σχέση μαζί του.

Στην συνέχεια, θα διερευνήσουμε με κριτικό μάτι τους μύθους που χρησιμοποιεί το Άγχος για να παρατείνει την παρουσία του στην ζωή μας, καθώς και τους τρόπους που αυτοί συντηρούνται από διάφορους κοινωνικούς φορείς. Σε ποιες κοινωνικές ιδέες βασίζεται για να μας παραπλανήσει ως προς τις ικανότητές μας να ανταποκρινόμαστε στις αντιξοότητες της καθημερινότητας, ως προς τα πράγματα που είναι σημαντικό για εμάς να επενδύσουμε στην ζωή μας, ως προς τις αξίες που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις προσπάθειές μας;

Η μουσική ακρόαση, καθώς εμπλέκει το φαντασιακό στοιχείο, θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στην προσπάθειά μας αυτή. Θα λειτουργήσει ως μεταβατικό όχημα σ'έναν κόσμο που το Άγχος είναι πραγματική φιγούρα. Θα παρατηρήσουμε τις εκφράσεις του προσώπου του, και θα του δώσουμε τον λόγο, προκειμένου να μας συστήσει τους συμμάχους, τις στρατηγικές και τα κόλπα που χρησιμοποιεί για να εισβάλλει στις ζωές μας.

Έχοντας πλέον μια πιο καθαρή εικόνα για το ποιόν του Άγχους θα έχουμε την ευκαιρία, με την βοήθεια βιωματικών δραστηριοτήτων, να φωτίσουμε τις δικές μας πρακτικές απάντησης απέναντι στις προκλήσεις. Ευελπιστούμε με όχημα την μουσική, να επανακτήσουμε εμείς την δικαιοδοσία στην ζωή μας και να επαναορίσουμε την κατεύθυνση που θέλουμε να έχει, μια κατεύθυνση διαφορετική από αυτήν που το Άγχος προσδοκά.

 

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιοδήποτε άνθρωπο έχει ενδιαφέρον να αποκτήσει μια πιο σαφή εικόνα για τις προθέσεις, τις στρατηγικές και του σκοπούς του Άγχους στην ζωή του, καθώς και για τους τρόπους που εκείνος διαθέτει ώστε να επαναδιαπραγματευτεί την σχέση του μαζί του.

Επίσης είναι ευπρόσδεκτοι επαγγελματίες ή εκπαιδευόμενοι από τον χώρο της ψυχικής υγείας που έχουν ενδιαφέρον να γνωρίσουν από κοντά πώς μπορεί να εφαρμοστεί η Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία σε ομαδικό πλαίσιο.

Συντονίστρια: Κασσάνδρα Πήτερσεν Ψυχολόγος - Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια

Τοποθεσία:  Κέντρο Bienestar
Βασιλίσσης Όλγας 181 (ύψος Μαρτίου).

Ημερομηνία: 30/11/2013.

Ώρα: 10:00 - 16:00

Kόστος: 40 ευρώ το άτομο και 30 ευρώ για φοιτητές (Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης)

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στην αντίστοιχη σελίδα επικοινωνίας, ή μέσω mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή πάρτε με τηλέφωνο: 6941-405424