Ένα συγκινητικό & παραγωγικό απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε στην Αθήνα, το Κέντρο Συμβουλευτικής «Αυτοπραγμάτωση», με θέμα: «10 Ιστορίες/ 1 Αφήγηση: με το όνειρο και την ελπίδα επιβιώνουμε σε δύσκολους καιρούς».

Η παρουσίαση, που έτυχε θερμής υποστήριξης από το κοινό, έδωσε την ευκαιρία να τιμήσουμε τις ιδιαίτερες δεξιότητες, ικανότητες, τα όνειρα και τις ελπίδες ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με τα δεινά της οικονομικής κρίσης. Μοιραστήκαμε προβληματισμούς, ακούσαμε εναλλακτικές ιστορίες αντίστασης στην κρίση, συνδεθήκαμε γύρω από κοινές αξίες και κουβεντιάσαμε για μελλοντικά βήματα & δυνατότητες προχωρήματος.

Η εκδήλωση βασίστηκε στην πρακτική «των εξωτερικών μαρτύρων», όπως ονομάζεται μια συγκεκριμένη διαδικασία της αφηγηματικής προσέγγισης που αφορά την αναγνώριση & επικύρωση των διεκδικήσεων των ανθρώπων για την προτιμώμενη ταυτότητα και ζωή τους.

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το απόσπασμα που εισάγει το θεωρητικό πλαίσιο της πρακτικής «των εξωτερικών μαρτύρων».