Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το Γράμμα που απευθύνεται στο Άγχος!

to-agxos-2015Η Ομάδα της Λαικής Σχολής Ψυχολογίας 2015, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής συνάντησης με θέμα το Άγχος, είχε την ευκαιρία να δώσει στο Άγχος μορφή και λόγο.

Αφού ζωντανέψαμε την φιγούρα του, το προσκαλέσαμε στην αίθουσα.

Στην συνέχεια, η ομάδα πήρε συνέντευξη από το Άγχος, προκειμένου να ξεμποστιάσει κάποιες από τις τακτικές και προθέσεις του για την ζωή των ανθρώπων.

Το Άγχος ρωτήθηκε για τις τακτικές που χρησιμοποιεί προκειμένου να εισβάλλει στην ζωή μας, για τις αγαπημένες του συνθήκες εργασίας, για τις προθέσεις του όταν μας επισκέπτεται, για τους σκοπούς & τα πλάνα του, καθώς και για τους συμμάχους που υποστηρίζουν τις επιδιώξεις του στο κοινωνικό πεδίο και στο πεδίο της προσωπικής μας ιστορίας. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις της ομάδας που στρίμωξαν το Αγχος. Πράγματι, ήρθε σε δύσκολη θέση όταν ρωτήθηκε για τις ιδέες & πρακτικές των ανθρώπων που το αγχώνουν το ίδιο.

Φάνηκε να ξαφνιάστηκε με τους τρόπους που έχουν βρει χρήσιμοι οι άνθρωποι ώστε να αντιστέκονται στις βουλές του. Ιδιαίτερα ενοχλημένο ήταν όταν ρωτήθηκε για τους συμμάχους των ανθρώπων και τις αξίες που υποστηρίζουν.

Τα συμπεράσματα της ομάδας από την συνέντευξη με το Άγχος συνοψίζονται σε ένα Συλλογικό Γράμμα που γράφτηκε με βάση τις καταγραφές της συνέντευξης.

Οι συμμετέχοντες της ομάδας απευθύνουν το Γράμμα τους προς το Άγχος, για να το ενημερώσουν για την απόφασή τους να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους της σχέσης που έχουν μαζί του.

Κοινοποιούμε στο παρακάτω link το συλλογικό μας γράμμα προς κάθε ενδιαφερόμενο που παιδεύεται με το Άγχος.

Ελπίζουμε να συνεισφέρει με κάποιο τρόπο στον αγώνα κι άλλων ανθρώπων που θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν την σχέση τους μαζί του.

Νιώστε ελεύθερα να χρησιμοποιήσετε το Γράμμα με όποιον τρόπο σας ταιριάζει!

Θα χαρούμε να μας ενημερώσετε για τους τρόπους που συνεισέφερε σε εσάς & την καθημερινότητά σας με ένα mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συλλογικό γράμμα προς το Άγχος